De Sager Advocaten – Premium Partner

De Sager Advocaten ondersteunt verschillende sociale en culturele initiatieven. Sinds 2011 gingen we een premium partnership aan met Boekenweekend Hamme. De organisatoren slagen er in om met een gratis evenement en met een belangrijk scholenprogramma Hamme literair op de kaart te plaatsen. De auteurs gaan in dialoog met elkaar en de bezoekers kunnen ongedwongen deze gesprekken en discussies volgen. De Sager Advocaten verleent de organisatie met haar expertise in haar werkdomein ondernemings- en contractenrecht, gratis de gevraagde juridische bijstand.

Bezoek de website van De Sager Advocaten

Tuur interviewt Do Van Ranst

In deze reeks geven we een platform aan Hamse studenten. Zij interviewden tijdens het Boekenweekend een schrijver naar keuze en schreven hun bevindingen neer, hier lezen we het werk van Tuur De Schepper, student aan het PTI Hamme. Hij interviewde Do Van Ranst.

Do Van Ranst is 43 jaar en schrijft vooral voor kinderen en jeugd. 

Do schreef o.a. twee reeksen: de Samuel-boeken en de Dina-boeken. De reeks met het personage Samuel, een jongen met ADHD, bestaat uit drie boeken en is geschikt voor elke leeftijd. Dina is dan weer een meisje dat veel van toneel houdt net zoals de auteur. Do regisseert zelf toneelstukken in het jeugdtheater en doet dit heel graag.

Alles wat hij schrijft, is gelinkt aan zijn eigen leven. Hij vindt dat je boeken niet hoeft te kopen, de bibliotheek is een fijne plaats. 

Tuur De Schepper

Hannes interviewt Gerda Van Erkel

In deze reeks geven we een platform aan Hamse studenten. Zij interviewden tijdens het Boekenweekend een schrijver naar keuze en schreven hun bevindingen neer, hier lezen we het werk van Hannes Hugaert, student aan het PTI Hamme. Hij interviewde Gerda Van Erkel.

Gerda Van Erkel is een 63-jarige therapeute en schrijfster en schrijft zowel jeugdboeken als romans voor volwassenen. Bovendien schrijft ze ook al eens gedichten. Ze heeft al veel grote prijzen gewonnen.

Gerda is therapeute en luistert dus veel naar mensen. De verhalen van die mensen zijn voor haar een bron van inspiratie. Ze gaan vaak over personen die in de knoop liggen met zichzelf. De schrijfster voegt dan nog extra verhaalelementen toe, zoals iemand zijn vermogen om met dieren te kunnen praten. Die gesprekken met dieren staan dan wel symbool voor de gedachtegang van het personage.

De meeste van haar boeken gaan over andere landen zoals China, Oostenrijk… Ze is verzot op reizen en daarom schrijft ze ook graag over andere oorden.

Gerda Van Erkel schrijft niet alleen graag, ze leest ook graag. Dat is de reden waarom haar boeken steeds gaan over iets wat in de krant stond.

Hannes Hugaert

Tibbe interviewt Do Van Ranst

In deze reeks geven we een platform aan Hamse studenten. Zij interviewden tijdens het Boekenweekend een schrijver naar keuze en schreven hun bevindingen neer, hier lezen we het werk van Tibbe Van den Berghe, student aan het PTI Hamme. Hij interviewde Do Van Ranst.

Do Van Ranst, een Hamse schrijver, is 43 jaar en auteur van jeugdliteratuur.
Hij schrijft al 18 jaar boeken en heeft een aantal prijzen gewonnen.

Do heeft heeft het derde boek van de Samuel-reeks uitgebracht. Hij benadrukt dat je niet alle boeken uit de reeks moet lezen om de reeks te kunnen volgen.

Hij schrijft het liefst boeken over toegankelijke personages met een vol karakter. In zijn boeken lees je vaak over herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Dit vindt Do belangrijk. Er zitten ook autobiografische stukjes in de boeken van Do. De meeste verhalen zijn fictief. Dit maakt het makkelijker voor de kinderen om zich het verhaal te kunnen voorstellen. Er zit ook actie in, liefde en nog veel meer.

Do vertelt dat hij veel met jongeren werkt en lesgeeft. Hij vindt dat je veel van jongeren kan leren en dat zij jou ook veel kunnen leren.

Do heeft nog nooit een boek samen geschreven met een andere auteur. Hij zou de kans grijpen als ze hem werd aangeboden. Hij wil zeker boeken blijven schrijven maar spijtig genoeg wordt er minder gelezen. Leerlingen uit het secundair onderwijs vinden lezen een inspanning in plaats van een ontspanning.

Tibbe Van den Berghe

Jim interviewt Gerda Van Erkel

In deze reeks geven we een platform aan Hamse studenten. Zij interviewden tijdens het Boekenweekend een schrijver naar keuze en schreven hun bevindingen neer, hier lezen we het werk van Jim verhoeven, student aan het PTI Hamme. Hij interviewde Gerda Van Erkel.

Gerda Van Erkel is een 63-jarige psychotherapeute en schrijfster. De meeste van haar boeken zijn jeugdboeken.

Op het Boekenweekend stelde ze een aantal van haar boeken voor en vertelde ze waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Ze schrijft vaak over Scandinavische landen en verwerkt haar persoonlijke ervaringen in haar boeken.

Vaak schrijft ze over gevoelens van kinderen, over angsten en de dood, en vooral hoe ze daarmee moet omgaan.

Als je Gerda Van Erkel hoort vertellen, merk je dat haar boeken een soort therapie zijn voor de mensen die ze lezen. Ze heeft maar één boodschap, en dat is dat je moet genieten van de leuke momenten in je leven.

Jim Verhoeven