Cultureel Centrum Jan Tervaert

Bib en CCJT met een Marc de Bel – happening op 12 oktober

Marc de Bel en Creafant brengen “De dromenzuiger van Opa Pluizebol” (naar het gelijknamige boek) op de planken en wij maken daar een hele happening van! Een gebeurtenis die geen enkele Boeboeks-, Kriegel-, Blinker-, Pit&Puf- en Spik&Spek-fan mag missen! Dit alles in CC Jan Tervaert op woensdag 12 oktober vanaf 14u00. En het wordt een heel gevulde namiddag!

De bib verzorgt er een knotsgekke spelquiz voor alle jonge MdB-fans om 14 u. over gekke uitvinders en hun uitvindingen. Inschrijven in bib Hamme, via bibliotheek@hamme.be of door te bellen naar 052-47 92 20.

Om 15 u kan je kijken en luisteren naar ‘De dromenzuiger van Opa Pluizebol’. Tickets kan je kopen in het CC, online bestellen via www.jantervaert.be of op het nummer 052-48 09 48. Op de site vind je ook meer info!

Nadien kan je ook nog je boek of strip laten signeren door Marc!

Korte inhoud: “Over angsten en hoe die te overwinnen”

Nona gaat een nachtje logeren bij opa Pluizebol. Dat is altijd erg leuk, want met opa heb je steevast pret. En hij werkt aan een nieuwe uitvinding: de dromenzuiger. Die zuigt nachtmerries op! Ook Molik, de vogelverschrikker, heeft daar last van. En dan is ook de kat nog ontvoerd!… Nona en Molik gaan op zoek en belanden zo in een keispannend avontuur…

Marc De Bel in CC Jan Tervaert voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar
14u00: Kids&co met de bib: Uitvindinders en uitvindingen…
15u00: De dromenzuiger van Opa Pluizebol met
Marc de Bel, Mie Buur, Jakob Verstichel, Bieke Vanlaeken & Jan Verleyen (duur: ongeveer 50 minuten)

Uiteraard is er heel het jaar door heel wat literairs te beleven in de bib en CCJT

Aperitieflezing Jo Claes

Thrillerfans worden op hun wenken bediend in de bib. Niet alleen de collectie van de bib zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt, maar ook de wedstrijden en activiteiten tijdens de Zomer van het Spannende Boek zijn ieder jaar een leuk extraatje voor de fans van spannende verhalen. Dit najaar doen we er nog een schepje bovenop en wat voor één!

Op zondag 27 november komt Jo Claes namelijk langs om zijn werk voor te stellen. Het wordt dus zeker en vast een boeiende aperitieflezing met een hapje en een drankje en deze boeiende spreker.

Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar voor wie op voorhand reserveert, wordt alvast een plaatsje vrijgehouden op de eerste rij.

Aperitieflezing Jo Claes
Zondag 27 november om 10u30
Zaal De Vrede
Vredestraat 3a te Moerzeke

Regeling Nonkel Sus, scrabble en schaken

Vanaf september zijn onze voorlezers, schakers en scrabbelaars weer terug uit vakantie en opnieuw paraat in de bib.

Nonkel Sus zal weer voorlezen op woensdag 7 september om 15u00 aan alle kinderen van 3 tot 7 jaar die naar de bib komen. Hij zal verhalen voorlezen over koningen naar aanleiding van de voorstelling ‘Arthur of hoe je een koning kan worden’ op 21 september in CC Jan Tervaert.

De liefhebbers van de schaaksport zullen ook opnieuw naar de bib afzakken om elkaar uit te dagen tot een partij schaak of om wat nieuwe kneepjes, trucs en strategieën van elkaar op te steken. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de momenten waarop er geschaakt zal worden in de bib, geef ons dan een seintje en we bezorgen je alle info. Kom even langs in de bib Hamme, bel ons op het nummer 052/47.92.20 of mail naar bibliotheek@hamme.be

Ook scrabbelen zal vanaf september weer maandelijks mogelijk zijn op laatste donderdag van de maand.

Info: 052/47.92.20, bibliotheek@hamme.be of in de bib Hamme.

Leesgroep Het Gezegde leest…
Aan Chesil Beach van Ian McEwan

Op woensdag 14 september staat dit boek van de befaamde Britse auteur op het programma van de leesclub van de bib Hamme. McEwan geeft in deze intieme, kleine roman een beeld van de vroege jaren zestig. In een hotel aan de kust van Dorset zullen de jonge Edward en Florence hun huwelijksnacht doorbrengen. Het is 1962, de seksuele revolutie moet nog komen en beiden gaan zonder ervaring deze nacht in. Bij Edward overheerst de verwachting, bij Florence de angst. Via terugblikken op het leven van de hoofdpersonen en op de ontwikkeling van hun relatie toont McEwan hoe zij gevangen zitten in hun tijd en hoe verschillend zij in het leven staan.

Wil je het boek lezen en meedoen aan de bespreking op 14 september? Neem dan nog snel contact op met de bib en we proberen nog gauw een boek voor jou te reserveren.

Leesclub Het Gezegde
Bib Hamme
Achterthof 94
9220 Hamme
tel.: 052/47.92.20
bibliotheek@hamme.be