Schrijfwedstrijd kortverhaal Boekenweekend 2024

Heb jij zin om in je pen te kruipen? … Wie weet zit jij in 2034 als bekende schrijver op ons Boekenweekendpodium!

Naar aanleiding van het Hamse Boekenweekend op zaterdag 5 en 6 oktober 2024 organiseert Boekenweekend ‘24 een wedstrijd voor iedereen vanaf 10 jaar waarbij je een kortverhaal moet schrijven.
De ervaring leert ons dat in de moderne tijd chatbots zoals ChatGPT voor allerlei doeleinden ingezet worden. Weet wel, voor onze schrijfwedstrijd is enkel eigen geschreven werk toegelaten.

Het Hamse Boekenweekend vindt dit jaar plaats i.s.m. Academie Hamme in het weekend van 5 en 6 oktober 2024, in het gebouw van de academie en in C.C. Jan Tervaert. Tijdens dat weekend worden ook de prijzen van de wedstrijd uitgereikt. Er zal een mooi plekje zijn waar de winnende verhalen kunnen (voor)gelezen worden, misschien zelfs voorzien van een illustratie…

Per leeftijdscategorie is er een aparte schrijfopdracht voor de wedstrijd voorzien:

Het reglement van de wedstrijd kan je onderaan terugvinden.

De uiterste inzenddatum voor het kortverhaal is zondag 2 juni 2024. Alle kortverhalen mogen worden gemaild naar m.vanmullem1@gmail.com.


Reglement schrijfwedstrijd LiteraTuren ‘24

 1. Er zijn vier categorieën:
  • 3 de graad BaO
  • 1ste graad SO
  • 2de graad SO
  • 3de graag SO / 16+niet gelinkt aan school
 2. Elke categorie krijgt het begin van een verhaal. Het is aan de deelnemers om het verhaal op een originele manier verder uit te werken.
 3. Elke deelnemer mag 1 afgewerkt verhaal inzenden.
 4. Het verhaal mag tussen de 200 en 600 woorden tellen. (Dat is een richtlijn, een woord meer of minder is niet erg).
 5. De ervaring leert ons dat in de moderne tijd chatbots zoals ChatGPT voor allerlei doeleinden ingezet worden. Voor onze schrijfwedstrijd is enkel eigen geschreven werk toegelaten.
 6. Alle verhalen worden ondertekend met eigen naam, we maken ze zelf anoniem voor de jury.
 7. Leerkrachten of begeleiders zetten alle verhalen van hun leerlingen met vermelding van de klas/school in 1 Word-document. Om het overzichtelijk te houden, wel graag per verhaal een nieuwe pagina beginnen.
 8. De inzendingen worden gemaild naar m.vanmullem1@gmail.com
 9. Uiterste inzenddatum: zondag 2 juni.
 10. Alle deelnemers worden verwittigd en de winnaars worden uitgenodigd om op zondag 6 oktober tijdens Boekenweekend in CC Jan Tervaert hun prijs in ontvangst te komen nemen. Een selectie van de verhalen zal daar te lezen zijn/gelezen worden en voorzien zijn van een illustratie