Tibbe interviewt Do Van Ranst

In deze reeks geven we een platform aan Hamse studenten. Zij interviewden tijdens het Boekenweekend een schrijver naar keuze en schreven hun bevindingen neer, hier lezen we het werk van Tibbe Van den Berghe, student aan het PTI Hamme. Hij interviewde Do Van Ranst.

Do Van Ranst, een Hamse schrijver, is 43 jaar en auteur van jeugdliteratuur.
Hij schrijft al 18 jaar boeken en heeft een aantal prijzen gewonnen.

Do heeft heeft het derde boek van de Samuel-reeks uitgebracht. Hij benadrukt dat je niet alle boeken uit de reeks moet lezen om de reeks te kunnen volgen.

Hij schrijft het liefst boeken over toegankelijke personages met een vol karakter. In zijn boeken lees je vaak over herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Dit vindt Do belangrijk. Er zitten ook autobiografische stukjes in de boeken van Do. De meeste verhalen zijn fictief. Dit maakt het makkelijker voor de kinderen om zich het verhaal te kunnen voorstellen. Er zit ook actie in, liefde en nog veel meer.

Do vertelt dat hij veel met jongeren werkt en lesgeeft. Hij vindt dat je veel van jongeren kan leren en dat zij jou ook veel kunnen leren.

Do heeft nog nooit een boek samen geschreven met een andere auteur. Hij zou de kans grijpen als ze hem werd aangeboden. Hij wil zeker boeken blijven schrijven maar spijtig genoeg wordt er minder gelezen. Leerlingen uit het secundair onderwijs vinden lezen een inspanning in plaats van een ontspanning.

Tibbe Van den Berghe