Do Van Ranst

Do Van Ranst (° Dendermonde 13 juli 1974) werd geboren als de helft van een tweeling. Hij was al sinds de schoolbanken bezeten van de pen. Omdat hij de lessen vaak saai vond, verzon hij knotsgekke en soms erg romantische verhalen waarin hij vaak en graag de hoofdrol speelde. Gevolg: niet al te puike resultaten op zijn rapport, want wat vooraan aan het bord gebeurde, daar had hij, met zijn hoofd over een verhaal gebogen, niet veel van opgevangen. Zwalpend tussen een paar studierichtingen koos hij voor een publiciteit-opleiding aan het St. Maria Instituut te Antwerpen

Zo kwam Do in de kledingsector terecht als etalagist en winkelvormgever. Momenteel verzorgt hij de etalages van het exclusieve Parijse modemerk ‘Les Ateliers de la Maille’. Intussen blijft Do wel schrijven. Zopas kwam het zevende (!) Dinaboek uit: ‘Tranen van Stroop en Theater’. De eerste vier Dinaverhalen vind je in de omnibus ‘Dit is Dina!’, met een heleboel interessante theatertips als extraatje! Do is al jaren intens aan de slag bij Voor God en den Evenmensch, een stokoude, maar levendige toneelgroep in Hamme. Daar richtte hij met enkele andere theatervrienden de kindergroep KinderkunstVEEG! op en wat later de jongerengroep OverstekendeWild.

Voor Uitgeverij De Eenhoorn werkte hij anderhalf jaar lang intensief aan ‘Iedereen bleef brood eten’, een roman die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor Uitgeverij Davidsfonds-Infodok schreef hij ‘De Engel Yannick’, een jeugdroman over Alex die tussen zijn vader en moeder holt en zo zichzelf uit het oog verliest. Maar dan verschijnt
Yannick Angel, de Franse zwemmer die goud haalde tijdens de spelen in Londen. Hij gaat Alex trainen om net zo groot te worden. Maar zijn aan aandacht verslaafde vader steekt daar een dodelijk stokje voor. Beide romans verschijnen in het voorjaar van 2013.

Ook in die periode verschijnt de film ‘Supernova’, naar de roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden’, in een regie van Tamar Van den Dop.

Het meest inspirerende en spannendste luik in Do’s leven is de liefde. De liefde voor zijn twee zoontjes: Marcel (12 jaar en kunstenaar) en Flor (10 jaar en penaltykiller). En de erg grote liefde voor Yasmine!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


5 + two =