Renske De Greef

Renske De Greef (° Utrecht 19/02/1984) is een Nederlandse schrijfster en columniste die bekend werd door haar columns over seks en relaties voor het online jongerenmagazine Spunk in 2002. Al op 16-jarige leeftijd begon Renske met schrijven voor Spunk.Twee jaar later maakte ze furore met de column Lust. Een gebundelde uitgave van deze column verkocht meer dan 12.000 exemplaren in zowel België als Nederland. Na Lust kwam Ja/Nee, een boekje dat ze samen met vriend en Spunk-hoofdredacteur Jan Hoek schreef. Jan Hoek leerde ze kennen op de middelbare school, het St. Bonifatiuscollege te Utrecht.

Voor Plan Nederland bezocht zij Afrika en op 1 december 2005  kwam het boekje Seks in Afrika uit ter gelegenheid van de Wereldaidsdag. Momenteel schrijft de Greef columns en werkt ze verder als freelancer voor diverse tijdschriften. Lust is inmiddels verkocht aan een Duitse uitgever. Eind november 2007 is haar eerste roman ‘Was alles maar Konijnen’ uitgekomen.
De eerste helft van 2008 verbleef zij samen met Jan Hoek in Dar-es-Salaam, Tanzania om daar een jongerentijdschrift op te zetten. Anno 2009 schrijft ze het editorial voor het blad JOIN en werkt ze freelance voor diverse tijdschriften. Op 10 oktober 2009 kwam haar roman En je ziet nog eens wat uit, een met vaart geschreven, komisch portret van de nieuwste subcultuur: die van jonge vrijwilligers in Afrika.

Momenteel schrijft de Greef de columns voor de krant NRC Next  en werkt ze aan het scenario van de verfilming van haar laatste Roman “En Je Ziet nog Eens Wat.”  Lust is inmiddels verkocht aan een Duitse uitgever. In september 2012 verscheen haar nieuwste boek, Watertanden, dat ze samen met Karlijn Souren en Andreia Costa maakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


5 − = one