Christophe Vekeman

Christophe Vekeman (°Temse 30/12/1972) is een Vlaamse schrijver, dichter en performer. Hij is een belangrijk vertegenwoordiger van zijn generatie in de Vlaamse letteren. Tot nog toe publiceerde hij verscheidene romans, een verhalenbundel, een essaybundel en een gedichtenbundel.

Op 11 september 2001 verscheen Vekemans eerste column in De Morgen, de krant waaraan hij sindsdien met grote regelmaat bijdragen levert en waarin hij ook het merendeel van de in Leven is werk opgenomen stukken over voornamelijk literatuur en muziek publiceerde. Samen met Herman Brusselmans verzorgt hij sinds september 2011 een autorubriek in het weekendmagazine van De Morgen. In 2005/2006 was hij een vaste gast in het debatprogramma Morgen beter op Canvas.

Vekeman is een veel gevraagde en gesmaakte gast op literaire podia in Vlaanderen en Nederland. Hij nam onder meer deel aan Saint-Amour, De Nachten, Zuiderzinnen, Geletterde Mensen, Nur Literatur, Lowlands,… In Nederland maakt hij deel uit van het Nightwriterscollectief, samen met onder andere de schrijvers Kluun, Tommy Wieringa, Ronald Giphart en Herman Koch.

Zijn – vaak humoristische – proza kenmerkt zich door een pessimistisch levensgevoel en een grote aandacht voor formulering en stijl. Tot zijn leermeesters behoren onder andere Marcellus Emants, Willem Frederik Hermans, Richard Yates, Joris-Karl Huysmans en  Gerard Reve. Als dichter is Vekeman vooral schatplichtig aan Bob Dylan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


+ eight = 13