Marc & Luc Borms

Luc & Marc Borms reisden door de Mississippi Delta in mei en juni 2011. Ze ontmoetten en interviewden de lokale muzikanten, speelden muziek met hen, namen talloze foto’s en kwamen terug met uren filmmateriaal. Ze schreven er een boek over!

Er is veel info beschikbaar over de Blues en toch blijft het enorm moeilijk om door te dringen tot de kern van Mississippi Delta Blues en de muzikanten die de originele muziek spelen.

Er is vrijwel geen literatuur die de cultuur van de Delta beschrijft en uitlegt. Het is dan ook niet eenvoudig voor Europeanen om de Delta te bezoeken. Dus was een goed road-boek nodig. “Catfish & Cotton – Driving down the blues highway” is zo’n boek. Het geeft massa’s informatie over de locaties, de muziek en de blueslegendes die nog steeds leven in de Mississippi Delta en is bovendien geillustreerd met een massa prachtige foto’s. Het vertelt het verhaal van de blues en de mensen die leven in de Mississippi Delta.

Wie zijn Luc en Marc Borms
Luc Borms
 is een polyvalent muzikant, maar vooral uitmuntend mondharmonicaspeler. Hij is al 25 jaar lang actief op de Vlaamse muziek- scene, o.a. bij The roadrunners, Rockfort, Double deal,  Antoon Roggeman, Stampen en Dagen, The County Clerks, Johnny Cash tribute band en vele anderen… Op dit moment  speelt hij  harmonica bij de bluesband Professor Deaf & his Eardrums en is hij vaste harmonicaspeler bij de Amerikaanse Blueszangeres Lea Gilmore. Als auteur-componist-muzikant-zanger werkt hij mee aan ontelbare Nederlandstalige theaterproducties. Hij is bovendien oprichter van en drijvende kracht achter Double Deal vzw. Deze vzw organiseerde in de voorbije jaren voor meer dan 1200 cursisten, workshops rond het bespelen van de mondharmonica.

Marc “embee” Borms is al jaren bezeten door piano, blues, gospel, spirituals en aanverwante muziekvormen. Marc is een fantastische pianist, maar ook een meer dan verdienstelijk gitarist. Hij weet als geen ander dat muziek meer betekent dan virtuoze speeltechniek. Zijn visie zet the blues in een historisch perspectief en onderstreept het maatschappelijk belang er van. Zijn jarenlange samenwerking als vaste pianist van Lea Gilmore getuigt van dit alles. Zij gaven beiden ettelijke concerten, workshops en lezingen, met als hoogtepunten : Gospel for Damien , een concert in het Kuipke met een koor van meer dan 2000 zangers en een concert in Congo-Kinshasa.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


six × 2 =