LiteraTuren ’23 – Teaser!

Op initiatief van Boekenweekend Hamme:

LiteraTuren ’23

Zondag 15 oktober ’23 – CC Jan Tervaert

We werken op dit ogenblik ijverig aan een nieuwe editie ‘LiteraTuren’. Inderdaad, een nieuwe vlag die ‘Boekenweekend’ zal vervangen. Ook in het seizoen 2021 – 2022 pakten we uit met een reeks literaire evenementen die bezwaarlijk als ‘weekend’ konden omschreven worden. In 2023 zal dat niet anders zijn, zij het dat we terugkeren naar onze traditionele maand oktober én naar de vroegere stek: CC Jan Tervaert. Deze keer beperken we ons tot een dag, maar dan wel een dag die meer dan goed gevuld zal zijn.

Het Olifantenei

We beginnen in de voormiddag met ‘Het Olifantenei’. Een voorstelling voor kleuters over drie verdwaalde reizigers die wachten op een trein die te laat is. En ze vinden een boek op het perron, over een olifant… De drie gaan zingend, dansend en springend op in het verhaal: “ik ben een kei, ik ben een wonder, als ik stap hoor je gedonder! Ik ben groter dan de rest en kan echt alles best.” En dan komt er ook nog een kakelende kip aan te pas, grote dromen, de seizoenen en de tijd… Maar vooral over wachten op een trein, op een ei of op een nieuwe droom… En iedereen kan mee zingen en dansen!

Lokaal literair

In de namiddag hebben we aandacht voor jong, lokaal talent. Dat is immers één van onze aandachtspunten. We verklappen nog geen namen, maar willen toch al kwijt dat zowel poëzie als proza aan bod komen, dat we zowel iets voor tieners als voor +tieners in het aanbod hebben, dat er boeken te koop zullen zijn en dat er ook leuke muziek gebracht wordt door ‘The Lazy Frank Orchestra’. 

Pittige pennen

Voor ‘s avonds nodigen we enkele gekende columnisten – of om het iets populairder te stellen ‘stukjesschrijvers’ – uit. Tot nu toe kwam dit genre nog niet uitgebreid aan bod, maar dat deze heren en dames met een scherpe pen schrijven, hoeft geen betoog. En meestal kunnen ze het nog goed uitleggen ook! En ook van hun hand zal u één en ander tegen een klein prijsje mee naar huis kunnen nemen. Om het verbaal geweld wat te verzachten – nu ja – zal ‘Superstation’ van zich laten horen.

Zoals we dat gewoon zijn, is de toegang nog altijd gratis. Ter plaatse kan er ook iets geconsumeerd worden.

Blijf op de hoogte het Facebook event

Literaturen is een initiatief van Boekenweekend Hamme.