Hamse schrijft leidraad voor betere communicatie

Zaterdag 20 oktober 2012, 03u00 – JVDV – Het Nieuwsblad

HAMME – Vera De Cock (42) heeft van CD&V de Accolade Award ontvangen.

‘CD&V reikt deze award uit aan 49 vernieuwende projecten of realisaties’, stelt provinciaal secretaris Annick Vercauteren.

Vera De Cock heeft een boek geschreven met als titel Achter het gesprek – Communicatie in psychotherapie. Het werk is zeer toegankelijk voor wie meer wil weten over bewuster omgaan met anderen. Vera De Cock is diensthoofd animatie en ergotherapie in het OCMW-woonzorgcentrum Meulenbroek en heeft een eigen praktijk.

‘Heel vaak interpreteren we andermans gelaatsuitdrukkingen en woorden vanuit ons eigen verhaal en blik op de wereld’, zegt Vera. ‘We geven dikwijls vanuit onze eigen visie invulling aan wat anderen proberen over te brengen. Ik bestudeer waar onze interpretaties vandaan komen en hoe vaak ze ons sturen in de omgang met anderen. Ik belicht mechanismen die meestal aan ons bewustzijn ontsnappen. De oorzaak van communicatiestoornissen leggen we meestal bij de andere. De praktische technieken en herkenbare voorbeelden uit de praktijk maken van dit boek een hulpmiddel om de sterktes van communicatie beter te leren kennen en mogelijke valkuilen te vermijden.’

Het boek wordt tijdens het Boekenweekend voorgesteld.

JVDV, bron: Het Nieuwsblad

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


× 7 = forty two