Zinspiratie

Zinspiratie draagt ook dit Boekenweekend zijn steentje bij. Niet alleen staan twee van onze leden, Annita Huygens en Chris Van Osselaer op de affiches met hun eerste boek, ook de tentoonstelling met Pen en Licht, een uitvloeisel van de week van de amateurkunst in Moerzeke dit voorjaar staat in de kijker. Zinspiratie werkte hiervoor samen met fotoclub Moedoka en de Hamse bib. Moedaka leverde foto’s, Zinspiratie zorgde voor de bijpassende gedichten en prozateksten, de bib gaf er een boek van uit. Dat werd dan ‘Met Pen en Licht’.

De tentoonstelling was een zestalweken te bewonderen aan de buitenmuren van de Priester Poppekapel. Wegens groot succes nu te bewonderen in de gang van het Cultureel Centrum Jan Tervaert. Onlangs nog mocht Zinspiratie meewerken met een aantal Dendermondse kunstenaars. Het resultaat hiervan is nog tot 20 oktober te bezichtigen op het Dendermondse Begijnhof.

Het Zinspiratie-collectief bestaat volgend jaar reeds vijf jaar en bundelt ondertussen zo’n 30 leden met één grote passie, de liefde voor taal en woord. Het komende werkjaar staat dan ook volledig in het teken van ‘Tijd’ met een grote apotheose in april in Zaal den Entrepot. Reeds eerder verschenen uitgaven; ‘Dendermondig’, naar aanleiding van het Ros Beiaardjaar, en de ‘Poëzie-kunstagenda’.

Meer info op www.zinspiratie.com.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


− 4 = three