12/12/12 – Dag van de onafhankelijke boekhandel

Bij de oprichting van CONFITUUR werd  12  12  12  (12 december 2012) onmiddellijk gebombardeerd tot Dag van de onafhankelijke boekhandel. Een feestdag waaraan alle 35 aangesloten boekhandels enthousiast meewerken, de een wat uitvoeriger dan de andere. In nogal wat winkels komen auteurs signeren, wordt er een drankje of een snoepje geserveerd. Sommige boekhandels zijn er in geslaagd om winkels in dezelfde straat te betrekken bij hun festiviteiten voor deze eerste Dag van de onafhankelijke boekhandel.

Op die bijzondere dag, op 12  12  12,  verschijnt ook de eerste uitgave van CONFITUUR, het allereerste boekhandelsgeschenk: WIE SLIM IS VIST HIER, van Marc Didden. We vroegen deze bekende filmmaker en columnist een goed verhaal. We hoopten dat we tussen de lijnen iets zouden terugvinden van zijn grote boekenliefde. We kregen een sterk verhaal waarvan elke lijn een liefdesverklaring is aan de onafhankelijke boekhandel.

Wie op 12, 13, 14 of 15 december 2012  een boek koopt van min. € 10 bij Buurtboekhandel Boeket in Hamme of één van de andere aangesloten winkels, krijgt het boekhandelsgeschenk 2012 geheel gratis (de normale aankoopprijs is € 3,95). Daarnaast krijgt u in Buurtboekhandel Boeket ook nog artisanale confituur met een inhoud van 42g, bestaande uit 4 vruchten (aardbei, framboos, kersen en rode bessen). Veel leesplezier en smakelijk.

Bron: http://www.confituurboekhandels.be/