De Jeugd van Hamme neemt het woord

Dat de jeugd van tegenwoordig niet even creatief zou zijn als u in uw jonge jaren en enkel nog versuft naar flikkerende schermpjes  zou zitten staren is een vooroordeel dat we met dit onderdeel van het Boekenweekend eens en voor altijd uit de wereld willen helpen. Sterker nog, niet wij zullen dit doen, zij zullen dit doen. Vijftien scholieren uit Hamme werden immers uitverkoren om van 13u tot 16u een workshop ‘rappen’ te volgen. En moedig als ze zijn, zullen ze het resultaat hiervan een half uurtje later op het podium presenteren.

Tussendoor krijgt u van ons natuurlijk ook nog enige duiding bij het fenomeen hip hop, waarbij interessante vragen aan bod zullen komen zoals: hoe verhouden rapteksten zich tot poëzie? Welke kwaliteiten dient een goede rapper te hebben? En is Jay-Z dan de Petrarca van de 21ste eeuw?

Wat zondermeer vaststaat is dat rap de taal van de straat is. En voor één keertje liggen die straten niet in Compton of The Bronx, maar gewoon hier om de hoek in Hamme. Nadien zal u er met andere ogen naartoe kijken. Yo mothaf*****s!