Kirstin Vanlierde

Te gast op Literaturen, 15 oktober 2023.

copyright foto: Bright Little Dots

Kirstin Vanlierde gaf dertien jaar les in de derde graad van het secundair onderwijs, waar ze op alle mogelijke manieren probeerde om haar leerlingen te motiveren om te lezen. Intussen werkt ze op zelfstandige basis en geeft schrijfles op de een academie. Ze schrijft blogs in het Nederlands en het Engels.

Bij Afijn (Clavis) gaf Vanlierde in 2004 en 2005 twee jeugdromans uit. Bij Davidsfonds/Infodok, verschenen “Sequoia” (2010) en”Yuma” (2012), twee toekomstromans geënspireerd door een reis naar de VS. Sequoia werd naar het Spaans en Catalaans vertaald.

Sinds begin 2017 werkt Kirstin Vanlierde op constante basis samen met de illustrator Jurgen Walschot. Samen verkennen ze nieuw terrein waarin tekst en beeld een evenwaardige plaats innemen.

De afgelopen jaren ontstonden uit deze samenwerking een graphic poem ‘Stroom’ (2018), en drie heel bijzondere boeken. Van dromen zaaien tot een sterrenstelsel in het hart van een bloem: ‘De serres van Mendel’ (2019) en ‘De wortels van de wereld’ (2020) nodigen lezers van alle leeftijden uit om op een andere manier te kijken naar de natuur, de wereld om hen heen, en zichzelf. Eind vorig jaar verscheen het derde deel: ‘De oceaan van Mare’. Deze boeken zijn geschikt voor lezers vanaf 10, 11 jaar, maar kunnen ook oudere lezers en volwassenen boeien.