Kirstin Vanlierde

Kirstin Vanlierde (° Gent 8 november 1977) groeide op in een warm gezin waar altijd aandacht was voor muziek, boeken en natuur.

Haar verhalen, die ze al heel vroeg begon te schrijven, werden beïnvloed door de stapels jeugdliteratuur die ze verslond en door haar latere opleiding Germaanse Taal- en Letterkunde.

In 2005 kwam ze samen met haar man in Hamme wonen. Ze vindt dit land van getijdenrivieren een machtige plaats om te wortelen en uit te waaien, en ze is blij dit haar thuis te mogen noemen.

Vandaag is ze mama van een zoon, en nog altijd een verwoed leesbeest en een natuurmens, dromer, schrijver, denker en muzikant.

Sinds 2007 engageert ze zich als bestuurslid van de Vlaamse Auteursvereniging voor de werkomstandigheden en de professionaliteit van auteurs in Vlaanderen. Sinds 2009 is ze een vaste medewerker achter de schermen van het Boekenweekend Hamme.

Kirstin Vanlierde werd ooit door een recensent ‘een van de grootste talenten van de nieuwe lichting Vlaamse jeugdauteurs’ genoemd. Boeken schrijven is voor haar een passie, een manier om in contact te komen met de wereld, zichzelf en de lezer. Het is eerder een levenswijze dan een beroep. Ze is gefascineerd door grensgebieden en snijvlakken: tussen ‘ik’ en ‘de ander’, tussen werkelijkheid en fantasie, tussen kindertijd en volwassenheid. In haar verhalen verweeft ze wat kan en wat misschien niet kan tot een werkelijkheid die voor de lezer tegelijk herkenbaar en uitdagend is.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


nine × = 36