Bart Vermeer

Bart studeerde film aan de filmacademie te Brussel. Sindsdien houdt hij zich voortdurend bezig met verhalen. 

In 2004 publiceerde hij in eigen beheer zijn eerste dichtbundel. In dat jaar won hij ook de kunstaanmoedigingsprijs en schreef en regisseerde hij zijn eerste professionele theaterstuk “strijdbare mannen”.

In 2010 won zijn in eigen beheer uitgegeven poëziebundel “Brutus en Medea” de Gouden Meeuw als beste ongepubliceerde werk waarna het een volwaardige uitgave kreeg.

In 2011 maakte hij een documentaire over asiel in België: “Schaduwkrijgers”, een film ondersteund door het Vlaams Filmfonds. In 2012 stortte hij zich op een nieuw project samen met mensen die in behandeling waren voor een depressie, dit te Hornu waarin de patiënten zelf de hoofdrol speelden: het werd de kortfilm “ça peut tout changer”.

Daarna werkte hij samen met Johan Vandevelde aan een idee voor een jeugdroman. In 2013 kwam de jeugdroman “Nachtwild” uit, dat op aangeven van de uitgever in 2016 een vervolg krijgt, ‘Bloedlijn’.

Ondertussen schrijft hij verhalen, poëzie en werkt aan geëngageerde projecten.

Bart ziet zichzelf als een “verhalenmaker” en wil uitblinken in zoveel mogelijk genres door eenvoud, menselijkheid en authenticiteit te combineren. Dit in een gedurfde, lees- en leefbare vorm.