Dirk Bracke

Dirk Bracke volgde een handelsopleiding in Sint-Niklaas en werd uiteindelijk postbode. Momenteel is hij voltijds schrijver.

Voor hij zijn eerste boek Steen schreef, had Dirk Bracke zijn schrijfkunst al uitgeprobeerd op een paar Vlaamse Filmpjes. Met Blauw is bitter zette hij de toon voor zijn verdere werk waarin hij onverbloemd maatschappelijke thema’s aanpakt. De meeste van zijn boeken zijn controversieel en behandelen bijna uitsluitend onderwerpen over de zelfkant van de maatschappij zoals kinderprostitutie, drugsverslaafde jongeren, aids, echtscheiding, seksueel geweld, afpersing, brutaliteit, oorlog, vandalisme, instellingen en sociale wantoestanden. De beschrijvingen van seks en geweld zijn onverbloemd.
Voor hij met schrijven begint, doet Bracke uitgebreid onderzoekswerk rond het thema waarover hij wil schrijven. Zo had hij voor Het engelenhuis maandenlang gesprekken met geïnterneerde meisjes in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Voor Black reed hij mee met politiepatrouilles door Brussel en kreeg hij een bijzondere inkijk in de wereld van de jeugdbendes. Dergelijke aanpak geeft zijn werk een journalistieke toets. De lezer steekt er in elk geval heel wat van op, ondanks het feit dat zijn verhalen zelf choquerend en keihard kunnen zijn.

Dirk Bracke is één van de populairste jeugdauteurs in Vlaanderen.  In februari 2010 verscheen ‘Bo’, de verfilming van ‘Het engelenhuis’.